Haza > Hírek > Tartalom
Kínai robbanásbiztos motorfejlesztési helyzet
Aug 21, 2017

A kínai gazdasági iparban az ipari gazdaság nagy részét foglalja el. De az ipari munkakörnyezetben sok termelőhelyen gyúlékony anyagokat állítanak elő. Például a szénbánya mintegy kétharmada van robbanóanyagként; a vegyipar, a gyártóműhely 80% -a robbanásveszélyes. Oxigén: A levegő oxigénje mindenütt jelen van. Ezért a gyártási folyamatban sok elektromos eszköz használata, mindenféle súrlódás a szikra, mechanikai kopás szikrák, statikus szikrák, magas hőmérséklet és így tovább, különösen akkor, ha a műszer elektromos hiba.
Objektíven számos ipari terület megfelel a robbanás feltételeinek. Ha a robbanásveszélyes anyagok és az oxigén robbanásveszélyes koncentrációja robbanásveszélyes tartományban van, robbanásveszélyes esetben felrobban. Ebben a környezetben a motor munkája a tengeri robbanásbiztos motor szükségességére, így tengeri robbanásbiztos motor jött létre.
Természetesen a tengeri robbanásbiztos motorokat elsősorban a szénbányák, az olaj és a gáz, természetesen a petrolkémiai és a vegyipar területén használják. Emellett a textil-, kohászat-, városi gáz-, szállítás-, gabona- és olajfeldolgozás, papír, gyógyszer és egyéb részlegek is széles körben használják. Tengeri robbanásbiztos motorok, mint a fő energiaellátó berendezések, amelyeket általában szivattyúk, ventilátorok, kompresszorok és egyéb szállító gépek vezetésére használnak.
A tudomány és technológia fejlesztésével, a termelés fejlődésével, vannak robbanásveszélyes helyek is. Például az étkezési olaj termelése a múltban a hagyományos sajtolási módszer, a 20. században, 70 évvel később Kína elkezdte bevezetni a fejlett külföldi leöblítési olaj eljárást, de a hexán, hexán tartalmú vegyi oldószer használata gyúlékony és robbanásveszélyes Anyag ; így a szivárgó olajüzlet veszélyes robbanásveszélysé vált, a tengeri robbanásbiztos motorok és egyéb robbanásbiztos elektromos termékek használatának szükségessége. Egy másik példa az utóbbi években Kína gyors fejlődését az utak, a nagyszámú üzemanyag-állomások jelennek meg, így a tengeri robbanásbiztos motor, hogy egy új piacot. Az elmúlt években úgy vélem, hogy a tengeri robbanásbiztos motorpiac gyorsan fejlődik.
A folyamatos működésű (S1 munkarendszer) motort a tárgy bevezetésénél használjuk, mivel a motor robbanásbiztos héja ellenáll a csatlakozásnak a burkolat vagy a szerkezeti résen keresztül történő bármely csatlakozással, hogy károsodás nélkül behatoljon az éghető keverék belsejébe , és nem okoz a külső A robbanásveszélyes gázt keverék a gyújtási kockázat, így a típus a motor felszíni hőmérséklet vizsgálati helyét korlátozza a külső felületén a motor alap és a külső gyűrű. Más típusú robbanásbiztos motorok, mint például a biztonságosan javított vagy nem szikraforgácsolt motorházak, nem rendelkeznek a tűzálló burkolat védelmi jellemzőivel, és a maximális felületi hőmérsékleti vizsgálati pozíciónak szintén meg kell növelnie a motor rotor felülete . Általában a forgórész felületi hőmérséklete lényegesen magasabb, mint az alap külső felülete, mivel a hővezetőképesség és a motor belső és külső hőelvezetése közötti különbség következik be. Ezért a kétféle robbanásbiztos motor maximális felületi hőmérséklete elsősorban a rotor felületi hőmérsékletétől függ.
Gyakran használják a motor hőmérséklet mérési módszerek a következő négy: ① hőmérő módszer; ② ellenállás módszer; ③ beágyazott hőmérő; ④ beilleszteni a hőmérsékletmérési papír módszert. Az itt leírt hőmérséklet-vizsgálat a fent leírt első módszeren alapul. A hőmérséklet-érzékelő könnyebb a laboratórium számára a réz-kon réz hőelem előállításához, alacsony költséggel és könnyen kalibrálható. A hotspot számozott T típusú, teszthőmérséklet-tartománya - 200 ~ 400 ° C között. A hőmérsékleti jelet közvetlenül a gyenge feszültség jelének bizonyos törvényeire, egy vagy két A / D konverziós kártyára és a speciálisan illeszthető hőmérséklet-teszt szoftverrel közvetlenül összekapcsolt PC-re változtathatja, 8 pontot vagy 16 pontot tesztelhet. Különböző a hőmérséklet helyét és a számítógép kijelzőjét közvetlenül az aktuális és a hőmérsékleti vagy hőmérsékleti görbe összes tesztpontján. Az intelligens ISA busz A / D átalakító kártyája optocsatoló-leválasztással, interferencia-képességgel, nagy pontossággal (± 0,05%) magas megbízhatósággal. A hőmérsékleti mező és a hőmérséklet-érzékelő nagy termikus tehetetlensége miatt az adatállomány minimális intervallumát 3 s-ra állítjuk be, hogy megfeleljen a vizsgálati követelmények nagy részének, ami szintén alkalmazható a motorhőmérséklet-vizsgálatoknál.