Haza > Hírek > Tartalom
Made Of nyitott fázisú védő
Aug 22, 2017

2011-2012 bázisok fenntartása motor tartott kínai motor újság; mindenféle cikk a motorról mindenféle virág volt. A végső tevékenységben elmélet a védelmi áramkörről, amelyet a GuangDong M & C Electric Power Co., Ltd. mérnöke javasol, mely az első díjat nyerte el, és déli zónás bajnokot is kapott. A következő cikk egy része.

A motor normál üzemmódban, ha a 3 fázisú vezeték egyik biztosítékát megolvasztották, az áramforrás háromfázisú egyfázisúvá válik. Ha az áramforrás egy fázisból hiányzik, akkor is mozgásban van, a kimeneti nyomaték sokat csökkenti, és az áram nagyon nagy lesz, mindkettő motoros égetéshez vezet. Tehát amikor nyitott fázis történt, a védőnek le kell állítania a motort. Miután kombinált módon adatokat, a mérnök a GuangDong M & C Electric Power Co., Ltd. azt mondta, a falvakban nyílt fázisú baleset, amely a vízszivattyú égetése, még befolyásolja a mezőgazdasági termelés miatt merülő szivattyú áramkör egyszerűen és mobil áramköri. A formális védelem a feszültség és a jelenlegi üzemmód. A feszültség üzemmód védője egyszerűen megépül, de nem tudja megvédeni a motort, mert nyitott fázisú volt a motor és a belső tér között. A feszültség-mód védelme bonyolultabbá teszi a konstrukciót, a magas költségek és az instabilitás. A fenti hiány alapján az MC mérnöke nyitott fázisú védelmet tervezett egy új, háromfázisú aszinkron áramforrással, amely egyszerűen konstrukciót, megbízható mozgást, kényelmes használatot, alacsony árat és szabadon karbantartást, hosszú élettartamot és kis mennyiséget tartalmaz.

A következő áramkörben a védő diódákból, relékből, háromfázisú transzformátorokból készült, miután csatlakoztatták őket, egy dobozba kerülnek, amely 8 sorból áll, és tartalmazza az al, a2, b1, b2, c1, c2, d1, d2 . Csatlakoztatás, mint áramkör, akkor a védő működhet.

201206130914003841.jpg

1. Üzemeltetési elv
Ha az áramkör normális, a QS kapcsoló és az SB1 gomb megnyomása után a KM1 tekercs áramot kap, a fő érintkező csúcsa zárva van és önzáródik, majd a motor előre halad. Közben a potenciális transzformátor első tekercselése és a T transzformátor másodlagos tekercsek révén a háromfázisú motor háromfázisú áram termeli a válaszfeszültséget. Miután a szekunder tekercseket jól összekapcsoltuk, a zárt áramkör háromfázisú értéke nulla. Tehát nem keletkezett köráram. A KM2 reléfeszültség mindkét vége nulla, akkor a relé nem működik, és a normálisan zárt KM2 (d1, d2) nyugalmi állapotban marad, így a motor folytatja a munkát. Amikor a motor egyfázisú volt a munkából, és a T transzformátor másodlagos oldalán nincs egyfázisú indukált feszültség, a zárt áramkör háromfázisú elektromotoros ereje nem volt nulla. Ennek következtében a feszültség az A és a B között nőtt. ennek a feszültségnek a kétfázisú indukált feszültség vektorösszege. A relé mindkét vége közvetlen feszültséget hoz létre dióda-kiigazítással. A KM2 relé működése révén a normál kontaktus (d1, d2) hatására kikapcsolja a vezérlő áramkört. Ezután a tekercs (KM1) és a KM1 fő érintkező csúcsa nem villamosodott, majd a motor leáll.

2.Komponens kiválasztása
A védő 1-től 5-ig terjedhet a vasmagon, háromfázisú T transzformátorral és kisfeszültségű tekercseléssel, a motor feszültségméretén alapulva. A fő áramkörök és a másodlagos feszültségű tekercselés a nagyfeszültségű tekercselést jelenti, amelyet 12V . A D1 és D2 diódák az 1N4007 közös diódák, és a KM2 egyenáramú relé 24V, 3A.

2012061309160936024.jpg